top of page
Search
  • Writer's picturedoddwageningen

Coalitie van het ongeduld: linkse winter op komst!

Gratis stukje duiding van Dodd.


Wij waren er al bang voor. Informateur Jan 'windmolen' van der Meer keek als een verschrikt konijntje dat staart in de koplichten van een auto toen hij werd geconfronteerd met het realisme van de Stadspartij.


Vooral toen Rien Bor even haarfijn aanhaalde dat er toch ook even gekeken moest worden wat de klimaatneutrale stokpaardjes allemaal moeten kosten, was Jan van slag. Hij had in zijn stoute dromen de windmolens al in het Binnenveld zien staan.


Het was dan ook allemaal zo lekker begonnen de avond ervoor toen Lara de Brito als ‘grote overwinnaar’ voorsorteerde op een zo links mogelijk beleid.


De houthakkers van D66 stonden de linkse idealen niet de in de weg, D66 stond vroeger wel ergens voor, maar dat was alweer een landelijke verkiezing geleden. D66 is al tevreden als de democratiseringsagenda en het proces meerdere malen genoemd worden, lekker voor de achterban.


De overige beoogde partners voor de linkse winter waren sowieso te klein om serieus genomen te worden en al blij dat ze genoemd werden. Alles voor de meerderheid.


‘Luister naar de stad en de kiezer’ werd er nog meegegeven, maar daar hadden Jan en Lara geen boodschap aan. Groen Links is ongeduldig ze wilden niet met de lastige Stadspartij aan de slag. De linkse winter kon worden uitgerold!


Maar Datsja, Groen Links is toch de grote winnaar zult u zeggen? Nou dat valt wel mee. Lara behaalde 4246 stemmen terwijl Rien er 3452 kreeg en D66 3328.


Waren dat niet de partijen die het de afgelopen 4 jaar samen voor het zeggen hadden? Juist.


Dus niet Lara, maar het beleid van de afgelopen 4 jaar was de grote winnaar van de verkiezingen!


Waarom dan nu een linkse winter over de stad uitrollen? Is dat reëel of gewenst? Ongeduld is een slechte raadgever.


Wij vrezen voor het ergste. Onze hoop is nu gevestigd op de redelijkheid van de ChristenUnie en op PVDA-voorvrouw Mathilde Maijer die als enige wel over analytisch vermogen blijk gaf te beschikken tijdens de verkennende gesprekken.


Wij gaan nog even snel een blokje om met de auto - nu kan het nog!

48 views0 comments
bottom of page